Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Malta

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Malta“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Malta.

Marsascala - vyhledávané maltské letovisko

Marsascala - vyhledávané maltské letovisko

V okolí zálivu Marsascala Bay na jihovýchodě ostrova Malta se rozkládá městečko Marsascala, které je nejen mezi místními obyvateli vyhledáváno pro víkendové a prázdninové pobyty.

celý článek

 

Zejtun, maltské město s historií v době bronzové

Zejtun, maltské město s historií v době bronzové

Na jihozápadě Malty se nachází asi 15 tisícové město Zejtun, jehož historie sahá až do doby bronzové. V době římské kolonizace proslulo zejména svými trhy, leží totiž napůl cesty mezi ostrovními přístavy Grand Harbour a Marsaxlokk, což bylo a je velmi strategické místo.

celý článek

 

Attard - sídlo prezidenta Malty

Attard - sídlo prezidenta Malty

Mezi maltskými městy Birkirkara a Mosta se rozkládá menší obec Attard, která je domovem pro téměř 7 tisíc Malťanů. V minulosti bylo toto městečko důležitou zastávkou ležící na obchodní cestě mezi původním hlavním městem Mdina a novým johanitským centrem, kterým byla Valletta.

celý článek

 

Birkirkara - největší město na Maltě

Birkirkara - největší město na Maltě

Birkirkara je největším městem na Maltě. Žije zde téměř 22 tisíc obyvatel, kteří svému domovu neřeknou jinak než zkráceně B´kara. Je to město poměrně rušné, jehož uličky jsou neustále přeplněny kolonami aut. Přesto má toto město něco do sebe a určitě stojí za návštěvu.

celý článek

 

Ostrov Comino - nejmenší ostrov maltského souostroví

Ostrov Comino - nejmenší ostrov maltského souostroví

Comino je se svou rozlohou necelých 3 km2 nejmenším ostrovem maltského souostroví, obejít jej údajně zabere jen pár hodin. Žije zde údajně jen osm stálých obyvatel, proto zde najdeme božský klid a pohodu. Četné zátoky, skaliska a skvělé koupání v křišťálově čisté vodě, sem však láká spoustu turistů.

celý článek

 

Mosta - památky, příjemná atmosféra a zábava

Mosta - památky, příjemná atmosféra a zábava

V samém srdci ostrova Malta se rozkládá přibližně 17 tisícové město Mosta, které patří k oblastem s nejdelší historií osídlování. Je to velmi příjemné město plné historických památek. Jelikož není příliš turisticky vytížené, můžete si zde vychutnat ještě nepoznamenanou a čistou maltskou kulturu.

celý článek

 

Rabat je spojen s počátky křesťanství na Maltě

Rabat je spojen s počátky křesťanství na Maltě

Ve středu ostrova Malta se rozkládá městečko Rabat, které je jakýmsi předměstím tehdejšího hlavního města Mdiny. Dá se tak považovat za novější část tohoto historického města, ke kterému doslova přiléhá. Přestože jsou si tato dvě města tak blízko, tak se od sebe velice liší.

celý článek

 

Victoria – hlavní město Goza

Victoria – hlavní město Goza

Hlavní město ostrova Gozo ležící v jeho středu neslo až do roku 1897 název Rabat. Na počest 60. výročí nastoupení anglické královny Viktorie na trůn získalo její jméno a od té doby tak nese jméno Victoria. Je to fascinující a živé město plné památek a kulturních institucí, které je domovem pro asi 7 tisíc lidí.

celý článek

 

Mdina – maltská kráska

Mdina – maltská kráska

Na jihozápadě ostrova Malta se rozkládá město Mdina, které bylo až do poloviny 16. století hlavním městem ostrova. I když tento post již nezastává, neztratilo město nic ze svého věhlasu. V dnešní době je jedním z největších turistických lákadel a nejnavštěvovanější místo Malty, působící téměř jako skanzen.

celý článek

 

St. Julian´s patří k nejvyhledávanějším letoviskům

St. Julian´s patří k nejvyhledávanějším letoviskům

Maltské městečko St. Julian´s ležící na východním pobřeží ostrova patří k nejvýznamnějším turistickým střediskům, které si oblíbila zejména mladá generace. Město je plné nočních podniků, barů, kaváren, diskoték a obchůdků s nejrůznějším zbožím.

celý článek

 

Zabbar - maltské město se známým kostelem

Zabbar - maltské město se známým kostelem

V centrální části ostrova Malta se nachází asi 14 tisícové městečko Zabbar, které se proslavilo zejména kostelem Our Lady of Divine Grace, o kterém místní lidé tvrdí, že nebude nikdy dostavěn. S jeho budováním se začalo v roce 1641, ale jeho konečná verze ještě stále nestojí.

celý článek

 

Maltézská Valletta

Maltézská Valletta

Na východním pobřeží ostrova Malta se na skalním výběžku rozkládá metropole Valletta. I když je to poměrně malé městečko, kde žije okolo 7 tisíc obyvatel, najdete zde téměř vše, co k hlavnímu městu patří. Je centrem turismu i veškerého společenského dění na ostrově.

celý článek

 
1 2 3
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko