Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Malta - malá země, velká kultura

Maltské ostrovy najdeme v srdci Středozemního moře, 80km jižně pod Sicílii. Jsou malé rozlohou, ale veliké svými zajímavostmi a památkami. Malta je tou pravou destinací pro typ lidí, kteří chtějí během své dovolené objevovat něco nového, pídit se za historií, poznávat kulturu a zvyky jiného národa. 

Díky mírnému středomořskému podnebí je možné cestovat napříč Maltou celoročně. Zima je zde mírná, trvá pouze dva měsíce (leden-únor), teploty se zde pohybují mezi 10-15°C a jsou to jediné dva měsíce v roce, kdy vydatněji prší. V březnu už jsou přeháňky ojedinělé a teploty rychle šplhají nahoru.

Malta je velmi kulturní země a je na to náležitě pyšná. Kulturní akce tu probíhají celoročně a jsou velmi různorodé. Ostrovy se zdají být svým způsobem pro české turisty exotické a stále tak trochu neobjevené. Přitom jsou vzdálené pouhé 2,5 hodiny letu z Prahy.  

Nový rok přináší hned jednu velkou veselici, a to karneval. Oznamuje sice konec období hojnosti a přicházející půst, ale během karnevalu se lidé veselí ve všech městech a vesnicích na maltských ostrovech. Obří masky a alegorické vozy se připravují dávno dopředu, aby mohly jet v závěrečném defilé v hlavním městě Vallettě a na sousedním ostrově Gozo.

Po období půstu, kdy se Malta opět probouzí k životu, přicházejí Velikonoce, největší maltský náboženský svátek, který předčí i naše oblíbené vánoce. Asi 98% obyvatel jsou aktivní katolíci, kteří navštěvují bohoslužby a účastní se procesí. Maltské velikonoce jsou atraktivní i pro zahraniční turisty, kteří se sem každoročně sjíždějí, aby viděli na vlastní oči procesí, kdy se z kostela vynášení tunové sochy Ježíše Krista a dobrovolníci je nesou napříč městem.

Malta je rájem fest, oslavujících svaté patrony malých i velkých měst. Většinou se konají od června do září, ale sv. Josef a ztroskotání sv. Pavla jsou už v březnu. Festou žije celé město.  Slavnostní večer začíná bohoslužbou, po které se vynese z kostela socha svatého patrona, která opět váží několik tun. Dlouhé procesí pak prochází městem a vrací se zpět do kostela. Vše je zakončeno pompézním ohňostrojem vyrobeným kde jinde, než na Maltě. 

Na Maltě se také můžete setkat se svými oblíbenými hudebními hvězdami. Koncertovali tu Elton John, James Blunt a další světoznámé hvězdy. Na konci června se předměstí Valletty promění v obří koncertní podium pro největší koncert populární hudby na otevřeném prostranství v Evropě a vypukne Island of MTV.

Hudební koncerty pokračují až do konce roku. V půli července si na své přijdou příznivci jazzové hudby. Tři večery velikánů světového jazzu se zvláštní atmosférou Velkého přístavu, kdy se tóny krásně nesou až na otevřené moře. 

Malta má také svůj osobitý folklór, což dokazují další festivaly oslavující maltskou kulturu a historii, např. festival Historical cities, který se koná vždy v říjnu.

Veškeré informace o Maltských ostrovech, nejen o kulturních akcích, vám rádi poskytneme v naší kanceláři na zastoupení Maltská centrály cestovního ruchu.

- PR článek -

Maltská centrála cestovního ruchu 
Malá Štupartská 7
110 00  Praha 1 - Staré Město

tel. 224 815 378
malta-info@malta-info.cz
http://www.malta-info.cz

Článek byl zobrazen 10 719 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko