Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolená na Maltě – moře i památky

Písečné pláže uprostřed skal, průzračná voda, ale i obdivuhodně zachované kulturní památky. Na středomořské Maltě si prostě vybere každý.

Na Maltě se nacházejí skalnaté pláže s dobrým přístupem do průzračné vody, které nabízí mnoho příležitostí ke šnorchlování a potápění, a většinou na severu ostrova také písečné pláže v zátokách ohraničených skalisky. Z většiny letovisek sem proto výborné spojení autobusovou dopravou, na plážích si lze pronajmout slunečníky a lehátka, možnosti občerstvení i vodních sportů jsou široké. Na ostrově Gozo je nejznámější pláž Ramla Bay se zlatočerveným pískem.

Dovolená na Maltě – moře i památky

Největším přímořským letoviskem Malty je Sliema, ležící cca 6 km od hlavního města Valletta, na  které poskytuje nádherný výhled a je s ním spojeno linkovým autobusem. Většinu hotelů odděluje od pěkné promenády na pobřeží a od moře s cca 3 km dlouhou skalnatou pláží silnice. Najdete zde množství obchodů, barů, restaurací a dalších zábavních příležitostí. Transfer na letiště odsud trvá cca 25 minut. Sliema přechází téměř plynule do sousedního St. Julian’s, který upoutá malebným pobřežím s pestrou směsicí rybářských lodí. Cca 20 km od Valletty a 35 min. z letiště, v zálivu St. Paul’s Bay se nacházejí moderní letoviska Bugibba-Qawra, která zaznamenala rychlý rozvoj v posledních letech. Mají přímořskou promenádu, obchody, restaurace, bary a diskotéky, kasino, autobusové spojení do Valletty a skalnaté pláže.

Dovolená na Maltě – moře i památky

Na severu Malty, v blízkosti přístaviště trajektů mířících na sousední Gozo a Comino, se nachází největší písečná pláž ostrova - Mellieha, kam směřují zejména rodiny s dětmi i mnoho turistů ubytovaných ve výše uvedených střediscích, které disponují jen skalnatými plážemi. Transfer z letiště sem trvá cca 40 min. Podobným menším letoviskem je i Cirkewwa s písečnou pláží Paradise Bay.

Ostrov Gozo, vzdálený od Malty cca 20 min. jízdy trajektem, se rozkládá jen na 98 km2. Je zelenější a klidnější, má krásné písečné pláže i skalnaté pláže vhodné pro potápění. Bývá nazýván ostrovem nymfy Kalypso, neb zde byl Odysseus v jedné z jeskyní na fascinujícím pobřeží jejím zajatcem.

Dovolená na Maltě – moře i památky

Hlavní město Valletta nabízí svým návštěvníkům zahrady Barracca s hezkým výhledem na přístav, katedrálu Sv. Jana s barokní výzdobou, Palác Velmistra a malebné ulice města – pevnosti. Původním hlavním městem ostrova je však Mdina , jehož historie zasahuje až do doby vlády Féničanů, Římanů a Arabů. Navštivte zde katedrálu Sv. Petra a Pavla, bašty, z kterých je překrásný panoramatický výhled na téměř celou Maltu, a jen tak se procházejte malebnými ulicemi. Na předměstí Rabat se nacházejí katakomby z doby římské a jeskyně apoštola Pavla. Vaší návštěvě by neměl uniknout ani kostel v Moste, jehož kupole je třetí největší v Evropě.

Dovolená na Maltě – moře i památky

Na jižním pobřeží Malty se seznámíte s prehistorií ostrova, z níž pochází megalitické stavby nejstarších chrámů světa z období 4100–2500 př.n.l. Nachází se zde též jeskyně Ghar Dalam se zajímavou expozicí trpasličích zvířat či Modrá jeskyně, kde je možnost plout na lodičce do několika jeskyň s překrásně zbarvenou vodou.

Na Gozo, sousedním ostrově Malty, je asi nejoblíbenějším turistickým lákadlem západní pobřeží Dwejra s překrásným skalním útvarem Azurové okno a vnitřním mořem, kde se za příznivého počasí dá plout přes jeskyni až k vysokým útesům. Ostrovní hlavní město Victoria se pyšní středověkým opevněním Citadela.

Dovolená na Maltě – moře i památky

- PR článek -

Blue Sky Travel
Na Perštýně 1
110 00  Praha 1

Tel: 220 220 210
sales@blueskytravel.cz
www.blueskytravel.cz

Článek byl zobrazen 6 435 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko